Parenteel Roozekrans

De parenteel Roozekrans begint bij Cornelis Roozekrans van wie bij mij verder geen gegevens bekend zijn.

De man in het midden met de bajonet is Dirck Jacobszoon Rosencrans

 

Roozekrans is de achternaam van mijn moeder en hierdoor al generaties lang in mijn stamboom aanwezig.
De herkomst van de naam Roozekrans, die door de eeuwen heen diverse schrijfwijzes heeft gekend, zou als volgt kunnen zijn:

Mogelijk is Dirck Jacobszoon Rosencrans de oudst bekende voorouder. Hij was kapitein, koopman uit de Warmoesstraat in Amsterdam (op een schilderij uit 1588) en zoon van Jacob Dircksz. in den Rosencrans, één der leiders van de gereformeerden in 1566.

Broer Wigger Jacobsz. Rosecrans, pottenbakker in huis en teerstoof “de Rosecrans” te Rotterdam in 1580 is eveneens een zoon van de bovengenoemde Jacob Dircksz.
Ik heb de aansluiting met één van deze 2 broers nog niet kunnen vinden helaas dus of zij inderdaad voorouders van mij zijn weet ik niet. Voor ontbrekende informatie houd ik me uiteraard zeer aanbevolen.

Het huis te Heemskerk omstreeks 1630De Roozenkransen komen voor zover ik heb kunnen terug zoeken uit  Noord-Holland. Eerst Heemskerk en daarna Haarlem.
Mijn overgrootvader is als zeeman vanuit standplaats Den Helder terecht gekomen in Hellevoetsluis en mijn opa is vervolgens naar Rotterdam
gegaan, waar ook mijn moeder is geboren.

Hieronder de link naar de parenteel van de bij mij oudst bekende Roozekrans-voorouder.

verwijzingstamboombestandenparrooz

 

Reacties zijn gesloten.