Kwartierstaat van Rooij

Kwartierstaat van Rooij

De kwartierstaat Van Rooij start met mijn vader, Johannes Cornelis van Rooij, met wie ik het stamboomonderzoek ben begonnen rond 1980. Ik was toen nog erg jong, begin 20, maar de middagen met mijn vader samen in het Rijksarchief in Den Haag waren erg leuk. Ik wist toen nog niet heel veel van genealogie maar hielp mijn vader met het opzoeken van de gegevens. We zochten naar de gegevens van zowel mijn vaders kant als ook die van mijn moeder dus we maakten toen al meteen mijn stamboom.
Helaas werd mijn vader niet lang daarna ziek en overleed hij in 1986. De map met aantekeningen en kopieën van akten die hij had aangevraagd heb ik toen onder mijn hoede genomen.
Omdat ik eind 1988 naar het oosten van het land verhuisde waren bezoekjes aan de archieven niet meer in te plannen. Het onderzoek heeft toen een tijdje stil gelegen.
Maar gelukkig kwamen er steeds meer gegevens beschikbaar via internet en heb ik het onderzoek weer opgepakt. Dat heeft geresulteerd in een aantal dikke ordners vol voorouders die ik stukje bij beetje aan het invoeren ben in Aldfaer. Het is nog lang niet klaar maar toch wilde ik alvast hetgeen ik bij elkaar heb gesprokkeld in de loop der jaren op internet zetten zodat meer mensen kunnen profiteren van mijn onderzoek.
Onderaan deze pagina dan de link naar de kwartierstaat van mijn vader.

verwijzingstamboombestandenkwarvrooij


Reacties zijn gesloten.