Mijn stamboom

Wat is een parenteel:

Een parenteel is in de genealogie een opstelling van een stamouderpaar of alleen een stamvader of een stammoeder (generatie I) met hun kinderen (generatie II) en al hun verdere afstammelingen, zowel in mannelijke als in vrouwelijke lijn uitgewerkt. Een parenteel lijkt een beetje op een omgedraaide kwartierstaat.
Per gezin wordt de naam van de nakomeling (man of vrouw) weergegeven, zijn/haar geboortedatum en plaats, datum en plaats van het huwelijk en de naam van echtgeno(o)t(e) en diens geboortegegevens.
Daaronder volgt een lijst met kinderen en hun geboortegegevens.
Naast de genoemde basisgegevens kunnen extra gegevens worden vermeld, zoals beroep, bezittingen, eventuele wetsovertredingen en diverse anekdotes.

Wat is een Kwartierstaat:

In de genealogie is een kwartierstaat een opstelling van de kwartierdragers of probanden (degenen van wie men uitgaat) met alle directe voorouders in mannelijke en vrouwelijke lijn. Per generatie verdubbelt het aantal personen. Een kwartierstaat lijkt een beetje op een omgedraaid parenteel. De naam is afgeleid van de vier kwartieren van een wapenschild, waarin men dan de wapens van de vier grootouders plaatste.

Hoe te raadplegen:

Via deze menu-optie en de links in de submenu’s heb ik mijn stamboom toegankelijk gemaakt. Veel gegevens heb ik al ingevoerd in Aldfaer maar nog niet alles. Zodra ik weer wat gegevens aan de database heb toegevoegd zal ik de pagina’s op deze site updaten. Ik wens u veel plezier met mijn stamboom. Mocht u gegevens van mijn website kunnen gebruiken voor uw eigen stamboom dan zou ik het fijn vinden even van u te horen. Wellicht heeft u informatie om toe te voegen aan mijn stamboom.

Contact:

Mocht u aanvullingen en/of opmerkingen hebben dan hoor ik dat graag. U kunt een reactie achterlaten op de pagina’s met parentelen en kwartierstaten. Ook kunt u mij mailen of contact opnemen via het contactformulier op de contactpagina. Een bericht in mijn gastenboek wordt eveneens zeer op prijs gesteld.

 

Reacties zijn gesloten.